Logotip UI

Parking sistemi Urban Informatics su namenjeni parking garažama i otvorenim parkiralištima. Svakodnevni izazovi – nedostatak parking mesta i vremena korisnika, a sa druge strane izazovi upravljanja i povećanje protoka parkinga, zahtevaju aktivno upravljanje parkiralištima.  Sopstvenim softverskim rešenjem kombinujemo bezbednost, povećan protok saobraćaja i dajemo ekološku notu tehnološki sofisticiranim sistemima.   

URBAN INFORMATICS SOLUTION

Kontrola pristupa

Efikasno upravljanje ulaskom/izlaskom vozila sa zatvorenog parking prostora. Ograničenje pristupa po korisniku i identifikaciji. Geosegmentacija. Rukovanje događajima. Automatizovano upravljanje kretanjem vozila. Centralno upravljanje. Analitika i izveštavanje.

Upravljanje i kontrola saobraćaja

Povećanje brzine saobraćaja. Optimalno korišćenje postojećih parking površina. Praćenje trenutne zauzetosti parking mesta. Video korelacija. Analitika i izveštavanje.

Naplata parkinga

Povećanje prihoda od parkinga. Integracija sistema za naplatu - pretplatnici, besplatan pristup, vremenski ograničen pristup. Gotovinsko i bezgotovinsko plaćanje.

MODULS URBAN INFORMATICS

Rešenja za upravljanje parkiralištima Urban Informatics su potpuno modularna, i prilagodljiva tipu parkinga i zahtevima kupaca. Sistemski moduli za upravljanje korisnicima, uređajima i izveštavanje su deo xEMS softverskog rešenja Parking sistema Urban Informatics. 

Platna stanica

Dizajnirana je za naplatu parkinga. Modularni dizajn omogućava različite kombinacije naplate - prijem gotovine, platnih kartica, plaćanje telefonom. Obračun naknade za parkiranje (uključujući iznos za izgubljenu karticu), vraćanje kovanica/novčanica, SMS obaveštenje i štampanje računa.

Automatski parking sistem (ulaz/izlaz)

Upravljanje ulazom i izlaskom iz zatvorenog parking prostora. Na ulazu, stanica APS Exit identifikuje dolazak vozila izdaje parking karticu, ili očitava postpaid i prepaid RFID kartice, bodovne ili kartice događaja. Izlazna stanica proverava upotrebu različitih medija za izlazak iz parkinga. Najviši nivo automatizacije parking sistema obezbeđen je identifikacijom.

Sistem za prepoznavanje registarskih tablica / RFID

Kontrola pristupa zasnovana na prepoznavanju registarskih tablica obezbeđuje potpunu kontrolu vozila na parkingu. Softversko rešenje omogućava određivanje korisničkih prava prema zadatim pravilima, pripremu crne/bele liste i brzu pretragu događaja pomoću sistema za filtriranje. RFID oznake se takođe mogu koristiti za identifikaciju korisnika parkinga.

Automatski stubovi

Automatski stubovi ograničavaju pristup vozila parkingu i drugim prostorima. Ne postoji ograničenje širine prolaza prilikom postavljanja automatskih stubova, što je velika prednost. U urbanim centrima, automatski stubovi ne ometaju pešake i bicikliste, već služe samo osnovnoj funkciji ograničavanja pristupa vozilima. Automatski stubovi se mogu kombinovati sa drugim parking sistemima.

Barijere

Svrha korišćenja barijera je kontrola pristupa parkiralištima. Barijere pokrivaju ulazno-izlazne prolaze širine do 7400 mm, a svojom pouzdanošću i brzim otvaranjem značajno doprinose odvijanju saobraćaja. Barijere u kombinaciji sa APS ulazno/izlaznom stanicom ili identifikacijom registarskim tablicama / RFID oznakama i stanicom za plaćanje pružaju odlično rešenje za parkiranje.

Sistem navođenja za parking garaže

Sistemi navođenja u parking faražama pomoću parking detektora, indikatora parking mesta i LED displeja omogućavaju efikasniji protok vozila, direktno utiču na zadovoljstvo korisnika prilikom korišćenja parkinga i doprinose manjem ugljeničnom otisku.

Digitalni znakovi za navođenje

Digitalni znakovi za navođenje pomažu u povećanju protoka saobraćaja. Oni su namenjeni da usmeravaju korisnike i pružaju informacije u „realnom vremenu“ o situaciji na parkingu (status zauzetosti). VMS znakovi promenljivog sadržaja su dizajnirani od strane klijenta.

Modul za brojanje saobraćaja i geo segmentaciju

Modul podržava uvoz podataka o brojanju automobila, direktno povezivanje sa induktivnim brojačima automobila, PGS sistem i geo segmentaciju zasnovanu na ANPR podacima. Podaci se mogu pregledati u osnovnom ili pivot prikazu.

Prilagođeni moduli / moduli blagajne

Prilagođeni moduli za blagajnike ili čuvare. Agregacija svih potrebnih podataka.

CCTV modul za prikaz uživo

Pregled slike uživo. Mogući različiti pogledi.

Stupite u kontakt sa nama

Specifičnosti parkinga i Vaše potrebe su dobra polazna osnova za pripremu prilagođenog rešenja. Hajde da zajedno dizajniramo vaše najbolje rešenje za parking sistem.

Reference

Sa svakim klijentom planiramo, dizajniramo i razvijamo prilagođeno parking rešenje s obzirom na specifičnu opremu, softverska rešenja i zahteve. Odgovor na specifične zahteve je naše sopstveno IoT softversko rešenje (razni moduli, tehnologije, informacije, izveštaji) koje pruža specifične informacije i efikasno upravljanje parkingom. Ovakvim načinom rada unapređujemo svoja parking rešenja u skladu sa najnovijim tehnološkim rešenjima, procesnim radom i korisničkim iskustvom.

Poziv na akciju

Da li imate problema sa upravljanjem parkingom? Da li želite da implementirate kontrolu pristupa i plaćanje parkinga? Da li korisnici parkinga koriste različite medije za ulazak/izlazak sa parkinga? Ili imate specifičan problem i želite da integrišete različite sisteme u centralni kontrolni sistem? Kontaktirajte nas i zajedno ćemo osmisliti efikasno rešenje za parkiranje.